Benefiet korenfestival 

 Met passie voor zingen en het goede doel   

Deelnemers 2018

Op zaterdag 5 mei 2018 hebben de volgende koren zich in voor het LONGFONDS en AYA MEMORIAM FOUNDATION ingezet:

Couleurs Vocales, Rotterdam

Couleurs Vocales treedt ook in 2018 op voor Voices4 life, trouwe bezoekers weten inmiddels dat dit geen standaard koor is. Dit koor is er trots op een buitenbeentje te zijn, met de vele a-capella nummers en het buitengewoon gevarieerde repertoire, zowel in genre als in taal.

En nee, zij gaan niet kiezen voor een veilig, bekend repertoire maar hebben het afgelopen jaar weer veel verrassende nummers ingestudeerd en zijn ook daarin vernieuwend.

Dit alles met tot wel 6-stemmige arrangementen van de bevlogen dirigent Dirk Bouillon.

Kortom, absoluut de moeite waard om te gaan beluisteren en te genieten

Decibelles, Lekkerkerk ad IJssel

Met zo’n 30 dames maakt popkoor de Decibelles uit Lekkerkerk er een feest van op het podium! Vandaag worden naast swingende pop- en soulhits, ook gevoelige ballads met passie ten gehore gebracht. Natuurlijk is het in een koor vol vrouwen altijd gezellig, maar er wordt ook hard gewerkt om de veelal zelfgeschreven arrangementen tot een mooi geheel te laten klinken. Dit alles onder de enthousiaste leiding van dirigente Stefanie Meijer. Vaste toetsenist is Maarten Vliegenthart. Tijdens Voices4life is ook hun eigen Deciband van de partij, met Bert van der Velde op drums en Jos van der Heiden op bas. Geniet van pop, soul en NL-talige hits met een hoop vrouwenpower!

High Hopes, Amersfoort

High Hopes bestaat uit zes zangers die dezelfde voorliefde delen voor a capella muziek. Als vocal group bestaan ze nu drie jaar en inmiddels hebben onze volledige bezetting gevonden. Zij volgen nadrukkelijk hun eigen weg in het muzikale landschap. Voor hun repertoire kiezen ze nummers die je niet al te vaak hoort. Waar het hen uitkomt voegen ze hun eigen sausje toe aan bestaande arrangementen, of schrijven ze hun eigen muziek. Ze zingen met microfoons en verkennen daarbij ook de mogelijkheden die de techniek aan hun zang kan toevoegen.

Bij Voices4Life brengen ze een mix van vrolijke pop, stevige rock en verstilde folk.

website: www.highhopesacapella.nl


New Pop-Art, Rijswijk

Een enthousiast swingend koor met een bevlogen dirigente. New Pop-Art zingt popsongs uit de jaren '70 tot heden. 

Popkoor Pokomotions, Moordrecht
Popkoor Pokomotions bestaat ruim 25 jaar en telt circa vijftig enthousiaste leden. Ze werken doorlopend aan een zeer gevarieerde mix van up-temponummers en ballads. Geraffineerde koorarrangementen vormen de basis voor hun optredens. Hun getalenteerde dirigente Maria de Bruin arrangeert de meeste nummers zelf. Ze bieden daarmee een uniek, veelzijdig repertoire waarmee ze zich onderscheiden van anderen.Het koor niet alleen veel waarde aan de kwaliteit van hun arrangementen en hun zang, ook wat presentatie betreft zetten ze hoog in: regelmatig investeren we in trainingen gericht op presentatie, beweging en uitstraling. Enkele koorleden zijn getraind in koorregie en begeleiden hen voortdurend hierbij.

Popformatie Something Else, Ridderkerk

Voor het Ridderkerkse koor Popformatie Something Else is 2018 een bijzonder jaar vanwege hun 5-jarig bestaan. In oktober 2018 zal er daarom een groots jubileumconcert plaatsvinden, waarvoor de voorbereidingen in volle gang zijn. Wilt u op de hoogte blijven, volg hen dan op Facebook! https://www.facebook.com/Popformatie-Something-Else-888637417833003/

Popformatie Something Else is 2013 opgericht en is onderdeel van Muziekvereniging “Harmonie” Slikkerveer. Zij brengen popnummers in eigen stijl. Voorop staat de gezellige sfeer onder elkaar en harmonie tijdens repetities onder leiding van dirigent Dirk Bouillon. Dirk arrangeert de meeste nummers zelf en maakt er altijd een muzikaal en verrassend geheel van. Daardoor bieden zij altijd iets unieks aan het publiek. Zij zingen regelmatig met een muziek-/ geluidsband, maar het liefst worden ze begeleid door de drumband of het orkest van de Muziekvereniging of door een live combo.

Op dit moment bestaat het koor uit 26 vlotte en enthousiaste zangeressen, in leeftijd variërend van 30 tot 73 jaar. Het koor is echter altijd op zoek naar nieuwe leden! Vooral onze lage Alten kunnen ondersteuning gebruiken! Wilt u dit koor versterken en met hen toewerken naar hun jubileumconcert, neem dan contact op via [email protected].

Popkoor O Jee, Rotterdam (organisatie)

Popkoor O Jee uit Rotterdam houdt wel van een feestje, zowel in de spotlights als in de zaal. Het koor staat bekend om de vrolijke uitstraling en aantrekkelijke presentatie. Onder leiding van dirigent Mathieu Smit spat het plezier van het podium af. Het publiek wordt vol passie terug gevoerd naar de muzikale periode van de beat, rock, folk, surfpop, blues, soul & disco. De jaren '60, '70 & 80: niet alleen voor oud maar ook voor jong nog steeds een bron van inspiratie en een schatkist aan mooie herinneringen! Don’t worry, O Jee is niet blijven hangen in de vorige eeuw. Ook hedendaagse hits leveren meer dan voldoende  ideeën op en worden aan het veelzijdige repertoire toegevoegd. Op dit moment werkt O Jee hard aan de voorbereidingen voor het volgende grote concert "[email protected]". Tijdens Voices4Life brengt het koor al enkele liedjes ten gehore. Uiteraard voorzien van leuke choreografie en aankleding zodat u een compleet plaatje krijgt voorgeschoteld. Zak lekker onderuit, of swing uitbundig mee, maar vooral: geniet van en met popkoor O Jee! De tenoren bij O Jee kunnen overigens nog wel extra stemmen gebruiken. Dus brothers, kom maar op! Ga voor meer informatie naar www.popkoor-ojee.nl , de facebookpagina van O Jee, of mail [email protected].


Popkoor PuurZangEnzo, Rotterdam

Popkoor PuurZangEnzo bestaat uit 40 enthousiaste zangeressen en zangers. Onder de bevlogen leiding van dirigent Alejandro Orozco brengen ze de mooiste popsongs uitbundig of juist ingetogen op het podium ten gehore. PuurZangEnzo is niet alleen mooi om te horen, maar ook leuk en dynamisch om te zien. Op 8, 9 en 10 juni 2018 bruist Theater Cascade in HI-Ambacht als Puurzangenzo optreedt met hun nieuwe theatershow “Life is a Circle”. Bij Voices4Life 2018 geven ze alvast een voorproefje…

Popkoor Rebound, Leidschendam/Voorburg 

Popkoor Rebound uit Leidschendam/Voorburg is in september 2012 officieel van start gegaan.
In de afgelopen 5 jaar hebben ze hard gewerkt aan het bouwen van een goed koor van 65 leden en met een mooie klankkleur. Inmiddels hebben ze een spetterend repertoire opgebouwd dat bestaat uit populaire popnummers van de jaren 60 tot nu. Uiteraard staat zingen bij Rebound op de eerste plaats maar ook de gezelligheid en saamhorigheid staan erg hoog in het vaandel. ze doen ons best om dit tijdens onze optredens ook uit te stralen.

Pop- en Rockkoor 7th Street, Rotterdam

Vanaf het allereerste begin is 7th Street aanwezig geweest bij dit prachtige initiatief, en ze hebben het zien verworden tot het ongelooflijke succes wat het inmiddels is. Hier zijn ze trots op, en ze zijn dan ook superblij hier dit jaar weer te staan. 7th Street Pop & Rock koor is een stoer koor, zij brengen stoere Pop & Rocksongs die iedereen van jong tot oud kent, en die bij iedereen een herinnering naar boven halen. Hun dirigent heeft een aantal van hen nummers inmiddels zelf gearrangeerd, wat een garantie biedt voor een geheel eigen geluid. Het koor hoopt dat u van hen zult genieten!

Volwassenkoor Bombary, Poortugaal

Bombary uit Poortugaal heeft 4 koren(leeftijd 6-79 jaar), waarvan vandaag de groep volwassenen optreedt.Het koor repeteert sinds 1 maart met een nieuwe dirigent: Killian Elbers. Bombary is een superenthousiast, meerstemmig, gezellig en gedreven koor dat graag een feest maakt van elk optreden. Van pop tot ballad, Engels of Nederlandstalig, het maakt dit 50 koppig gemengd koor niets uit. Elke donderdag repeteren zij in Poortugaal. Samen muziek maken is het mooiste dat er is. Als klanken samenkomen dan…..luister en kijk zelf maar.

Neem eens een kijkje op www.bombary.net

Zoetermeers Musical Koor, Zoetermeer 

Het Zoetermeers Musical koor heeft een ruim van vele bekende musicals. Van een medley van Andrew Lloyd Webber tot The Lion King. En van Doe Maar tot Les Miserables. Dit normaal gesproken onder leiding van Freek Elbers, maar vandaag onder leiding van zijn uitstekende vervanger Dick van der Kaaij. En altijd begeleid door onze pianiste Marie Searles.


Zjo! On, Breda

Zjo!On is geen koor maar een muzikaal showteam. Bij alle optredens wordt een show weggezet waarbij aankleding en presentatie bijna net zo belangrijk zijn als de muziek zelf. Zij hebben een heel speciaal repertoire met nummers die je niet veel bij andere koren hoort. Daarnaast kent ieder nummer een eigen veelstemmig arrangement. Ook kunnen solisten hun moment of fame krijgen bij Zjo!On. En mist u niet iets tijdens een optreden? Waar is toch die dirigent?