Benefiet korenfestival 

 Met passie voor zingen en het goede doel   

De inschrijving voor 2019 is gesloten.
Voorwaarden deelname: zie regels deelname

Klik hier voor ons privacybeleid.


Deelnemers 2019:

Popkoor Sabroso (Ouderkerk ad IJssel)  

12.30-12.45 en 15.15-15.30

Popkoor Sabroso is een enthousiast popkoor uit Ouderkerk a/d IJssel en omgeving. De leden hebben veel plezier met elkaar tijdens het zingen en oefenen iedere dinsdag in De Drie Maenen. Zij zingen een gevarieerd pop-repertoire zowel nederlands- als engelstalig. Dit alles onder leiding van de energieke Sylvia Costa. Heeft u zin om mee te zingen? Kom geheel vrijblijvend langs tijdens onze repetities….u bent van harte welkom!

Popkoor That's It (Hoogvliet) 

12.50-13.05 en 15.00-15.15

Popkoor That’s It, we like it!

Wij zijn een koor van vrouwen en mannen uit Hoogvliet die meerstemmig lekkere bekende muziek zingen! Ons repertoire bestaat uit hedendaagse pop, Golden Oldies, musical, ballads, kortom alles wat we leuk en/of mooi vinden.  Wij werken bij de wekelijkse repetities aan kwaliteit en expressie onder de bezielende leiding van onze dirigent Elise Polman.

Daarbij wordt ons enthousiasme versterkt door de begeleiding op piano door onze toetsenvirtuoos Evelijn Makkus. Natuurlijk zijn ook wij, net als andere koren, altijd op zoek naar versterking! Kom vrijblijvend een paar keer meedoen tijdens onze wekelijkse repetities op dinsdagavond van 20.15-22.15 uur in de recreatiezaal van De Meeuwenhof, Alverstraat 141 te Hoogvliet. Zie ook website http://www.koorthatsit.nl/ of facebook https://www.facebook.com/popkoorthatsit/ 

Voices in Harmony (Poortvliet)   

13.10-13.35

Het enthousiasme spat er vanaf. Voices in Harmony is een groep van enthousiaste mensen, die houden van muziek en met name van zingen. Samen zingen zij, zonder begeleiding van muziekinstrumenten, de meest uiteenlopende popsongs.

De zeer gedreven groep werkt onder de bezielende leiding van Mariëlle Tempelaars.

De arrangementen worden bij diverse uitgeverijen aangeschaft, eventueel aangepast, of er worden eigen arrangementen gemaakt. Het repertoire is vrij breed en bevat Engelstalige nummers uit de jaren 50 tot en met het heden, in allerlei stijlen, pop, rock, funk R&B etc. er om de tekst te bewerken

Popformatie Something Else (Ridderkerk)   

13.40-14.05 uur

Popformatie Something Else heeft in oktober 2018 een zeer succesvol lustrumconcert gehouden ter gelegenheid van hun 5-jarig bestaan. Met een bomvolle zaal, live muziek, gastoptredens, een drumband en heel veel nieuwe nummers, hebben ze een goed feestje gevierd. En ook op het podium van Voices4Life gaan zij weer knallen! In de repertoirekeuze, de verrassende arrangementen van de popnummers door dirigent Dirk Bouillon, hun podiumpresentatie en de onderlinge verbondenheid, brengen zij écht “Something Else”. Momenteel bestaat het koor uit 26 vlotte en enthousiaste zangeressen. De deur staat echter altijd open voor nieuwe leden, dus neem gerust contact op via [email protected].

High Hopes (Amersfoort)

14.30-14.55

High Hopes bestaat uit zes zangers die dezelfde voorliefde delen voor acapalla muziek. Wij volgen daarbij nadrukkelijk onze eigen weg in het muzikale landschap.

Voor ons repertoire kiezen we nummers die je niet al te vaak hoort. Waar het ons uitkomt voegen we ons eigen sausje toe aan bestaande arrangementen, maar steeds vaker schrijven we onze eigen muziek. We zingen met microfoons en verkennen daarbij ook de mogelijkheden die de techniek aan onze zang kan toevoegen.

Bij Voices4Life brengen we een mix van vrolijke pop, stevige rock en verstilde folk.

15.00 That's It   (informatie hierboven)

15.15 Sabroso  (informatie hierboven 

Jongerenkoor Bombary (Poortugaal)  

15.35-16.00

Het jongerenkoor van Bombary is niet groot in aantal, maar wel groots in klank! Deze dames zingen de sterren van de hemel o.l.v. Yolanda Kleingeld. Hun repertoire is zeer divers: nieuwe en oudere popnummers, ballads, musical, Nederlandstalig en nog veel meer. Het volwassenenkoor van Bombary hoopt vurig dat de dames, als ze zichzelf als jongere te oud vinden, aanhaken bij hen!! om de tekst te bewerken

Couleurs Vocales (Rotterdam)  

16.00-16.25

Couleurs Vocales is een koor met een Rotterdamse ziel, niet lullen maar poetsen en lang leve de lol, maar ondertussen wél kwaliteit leveren en een gevarieerd programma maken van een goed cultureel niveau. Het koor bestaat 9 jaar, repeteert elke woensdagavond in verzamelgebouw ’t Klooster aan het Afrikaanderplein in Rotterdam en streeft ernaar om afwisselend en verrassend repertoire te brengen. Zowel in stijl als in taal is het niet in een zin samen te vatten, kijk, luister en geniet! De dirigent van het koor, Dirk Bouillon (van origine Zuid-Afrikaan)-, heeft een flinke staat van dienst, maakt geweldige arrangementen en leeft voor de muziek. Het koor bestaat uit 30 zangers, maar liefst in 6 stemgroepen verdeeld en vormt een ervaren en hechte groep wat is terug te zien tijdens het optreden. 

Popkoor The Sparrows (Steenbergen)  

16.30-16.55

Popkoor The Sparrows is een koor in beweging en zingt 5-stemmig met eigen muzikanten, waardoor de nummers vol en krachtig worden uitgevoerd en niet alleen leuk zijn om naar te luisteren, maar ook om naar te kijken!

Wij zingen bekende nummers van moderne artiesten maar ook klassiekers uit de rijke pophistorie van bijvoorbeeld

Op 04 oktober 2011 is ons koor opgericht met Herma Martens als dirigente. De muzikale begeleiding is in handen van Ericjan van Terheyden als toetsenist en pianiste Amy Knobel.

Vocalgroup Mama Strain (Barendrecht)  

17.00-17.25 

Mama Strain uit Barendrecht is onderdeel van Modern Voice School Nederland en is een spetterend Thema- en vrouwenkoor. Zij zingen voornamelijk medleys van Pop tot Motown, van Rock tot Soul, Film of artiest. Deze worden allen door hun dirigente Annemiek Hammer gearrangeerd. 

Mama Strain houdt behalve van lekker zingen ook van lol maken en theatraliteit. 

De vrouwen in Mama Strain weten waar ze voor gaan, zo zijn ze wel. Echte meiden met pit.  Het repertoire bevat soms dissonanten.  Maar dat doen ze zo, in een handomdraai! Al met al, Mama Strain is een koor waar ieder vol enthousiasme in staat!


Pop- en Rockkoor 7th Street (Rotterdam)

17.30-17.55

7th Street Pop en Rockkoor is een stoer koor uit IJsselmonde. Zij zingen veel bekende Pop en Rock nummers door de jaren heen.

Denk hierbij aan “The Stones, Meatloaf, Queen” en zelfs “The Beatles”.

Zij hebben op 14 september a.s. hun 10-jarig Lustrum, met als thema “Evolution of Rock”. Dit belooft een spetterende avond te worden.Voice Over (Fijnaart)  

19.15-19.40

Voice Over is een dynamische groep toegewijde mensen die een gemene deler hebben: muziek. De zangers zijn het liefst aan het repeteren en optreden! Zij zingen een mooie mix van pop en jazz waarbij in het laatste jaar heel veel aandacht besteed is aan complexe arrangementen van o.a. Kerry Marsh (V.S.), Malene Rigtrup (DK), Andrea Figallo (IT) en Jerry Merkel (V.S.) Dit vergt enorm veel van de groep maar ze gaan de uitdaging graag aan. Voorzitter Sander Gieling en muzikale leider Annalisa Schmad zijn gecommitteerd om het beste van iedere zanger naar boven te halen. 


Bombary Volwassenen (Poortugaal)  

19.25-20.10

Zingen met passie en plezier. Bezig zijn met nieuwe dingen leren en onszelf blijven verbeteren en verrassen. Bombary doet dit sinds ruim een jaar onder de enthousiaste leiding van Killian Elbers. Ons repertoire vernieuwt zich en breidt zich steeds meer uit. Er wordt vooral gekozen voor nummers die blijvend in ons collectieve popmuziekgeheugen zitten (of zullen gaan zitten). Onze uitdaging is en blijft: deze nummers met gevoel en enthousiasme delen met het publiek!


Sweet Pepper (Papendrecht) 

20.15-20.45

Wij zijn poprockkoor SweetPepper uit Papendrecht.

Sweet staat voor rustige ballads en pepper voor de rocknummers. Bij ons staat gezelligheid voorop.

COMBI-CHOIR 2B2GETHER-DIAMOND  (Capelle ad IJssel)  20.45-21.10

2B2GETHER/DIAMOND is een combi van twee koren van het Charles Vermeer ZangInstituut in Capelle aan den IJssel, maar Voices4Life samengesmeed tot één swingend geheel. Het Combi-Choir zingt poprepertoire vanaf de jaren '60 tot heden. Kenmerkend voor dit combi-koor is de dynamische en expressieve performance.

De dirigent is Lex Hakker.


Popkoor Akkoord (Roosendaal)  

21.15-21.40

Popkoor Akkoord viert haar 25e verjaardag in 2019 met het galaconcert “Zilver!” Annalisa Schmad staat al 12 jaar voor deze groep enthousiaste en toegewijde zangers. Ze zijn nu bezig nieuw en hervonden repertoire voor te bereiden voor de show, die op 21 september a.s. plaatsvindt in Roosendaal. Akkoord zingt zowel met begeleiding van de vaste pianist, de zeer getalenteerde Polle Dujardin, als met een gelegenheidscombo. Ze schuwen zich ook niet voor een a cappella nummer hier of daar. Ze hebben twee keer mogen zingen bij BALK TOP Festival en hopen daar weer in november te mogen staan.

Popkoor O Jee (Rotterdam)  (organisator)

21.45-22.10

Geef popkoor O Jee een podium en het wordt geheid een feestje! Het koor staat bekend om haar aanstekelijke uitstraling en leuke choreografie. Onder leiding van dirigent Mathieu Smit wordt op dit moment hard gewerkt aan de voorbereiding van een nieuw groot concert in 2020. Ook deze keer wordt het niet alleen een voorstelling met liedjes, maar krijgt het publiek een compleet menu voorgeschoteld: leuk repertoire, passend decor en aankleding, verrassende acts, afwisselende presentatie en enthousiaste koorleden. Tijdens Voices4life worden enkele nummers uit het nieuwe programma ten gehore gebracht. O Jee is op zoek naar alten, vooral lage alten en...natuurlijk mannen