Benefiet korenfestival 

 Met passie voor zingen en het goede doel   

Geschiedenis

Altijd een groot feest...op het podium en in de zaal

2012
Het was een langgekoesterde wens van een blonde sopraan bij popkoor O Jee: een korenfestival organiseren waar passie voor het zingen gecombineerd wordt met inspanningen voor het goede doel. In 2012 werden de stoute schoenen aangetrokken en nodigde O Jee 7 koren uit om te gaan zingen ten bate van de Stichting Roparun. Het festival was meteen een succes met ook nog eens een mooi bedrag van
€ 1.862,50 aan opbrengst. Dat smaakte naar meer!

2013
Op 20 april 2013 zongen 10 koren ten bate van het Nationaal MS Fonds. Het werd wederom een zeer geslaagde dag, met een erg hoog niveau aan koren, bomvolle zalen en zeer enthousiast publiek en – last but not least – een geweldige opbrengst voor het goede doel: € 3.960,25.  Harjo Pasveer zorgde met flair en humor voor de opwarming. Voices4Life 2013 werd voor de eerste keer gepresenteerd door Lex Vollebregt, bas en entertainer bij popkoor O Jee. Het balletje ging rollen.

2014
Op 19 april 2014 stonden 16 koren op het podium, die opnieuw aangekondigd werden door Lex Vollebregt. Inmiddels waren we verhuisd naar het gezellige Isala theater in Capelle ad IJssel. Muzikaal leider Robert Jan Kamer verzorgde de gezamenlijke opwarmingen en workshops. Centraal stond de Stichting Ambulancewens Nederland.  Op de cheque die Kees Veldboer, oprichting SAW ontving, stond het fantastische bedrag van €  5.300,36! Voices4Life 2014 werd afgesloten met het spetterende Live is Life (oftewel Voices4Life) dat door alle aanwezigen luid gezongen werd. De toegift van het festival bestond uit een indrukwekkende slotact van Jezus Christ Superstar, geïnspireerd door het JCS project dat in 2013 in de oude RDM loods in Rotterdam plaatsvond, met een gedeelte van het koor (volk), Ruud van Overdijk (Jezus) en Maarten Redeker (Simon), muzikaal (be)geleid door Robert Jan Kamer.

2015

Voices4Life 2015 stond in het teken van de Hersenstichting. Lex Vollebregt was inmiddels gebombardeerd tot vaste presentator van het festival. Op zondag 26 april werd het weer een gevarieerde, supergezellige dag in het Isala theater met een indrukwekkende opbrengst voor De Hersenstichting: Euro 6.938,72. Dirigent en zangcoach Xandra Willis nam met haar gebruikelijke enthousiasme de opwarmingen voor haar rekening. Na bekendmaking van de opbrengst ging  iedereen op het podium en in de zaal nog even lekker uitbundig uit zijn/haar dak met enkele oerhollandse hits om alvast in de stemming te komen voor de eerste Koningsdag.


2016

Op 9 april vierde Voices4Life haar eerste lustrum.  19 koren zongen voor 2 goede doelen. 50% van de opbrengst van Voices4Life 2016 ging naar STICHTING ROPARUN, in nagedachtenis van Sylvia Wolters. De andere 50% van de opbrengst werd bij elkaar gezongen ten bate van de MAAG LEVER DARM STICHTING. Panda van Proosdij verzorgde de inspirerende opwarming. Haar mobiele nummer was gesprek van de dag. Op de cheque stond het fantastische bedrag van Euro 9.143,82! De finale "Space Oddity", eerbetoon aan David Bowie, o.l.v. Don Henken was afsluiting met hoog kippenvel niveau!

2017
In 2017 kwam de wens van Sandra Fraanje uit. Sandra is een van de vrijwilligsters van de stichting Make-A-Wish, het goede doel van 2017. Het korenfestival had opnieuw een flitsende start, met de centrale opwarming van (koor)regiecoach Petra Andriessen. Binnen 25 minuten kreeg zij het publiek en deelnemers zover om de tekst van Disco Inferno inclusief bewegingen uit het hoofd te zingen, waarbij de nodige humor niet ontbrak. De toon voor opnieuw een grandioze dag was gezet! 18 koren maakten er weer een fantastisch muzikaal feestje van. Rond 22.30 uur  mocht Sandra de cheque in ontvangst nemen met daarop het geweldige bedrag van Euro 8.490,79. Het hoogste bedrag dat tot nu toe aan 1 goed doel is uitgereikt !

2018

Ondanks de vele festivals en vakantieperiode konden we toch terugkijken op een geslaagd festival. Dertien koren hebben er opnieuw een feestje van gemaakt. We hebben genoten van veel gevarieerde muziek met verrassende uitvoeringen. De opwarmingen van zangcoach Harjo Pasveer leverden weer geweldige lachsalvo's op in de zaal.  Het grote hoogtepunt was uiteraard de overhandiging van de cheque. We zijn trots op de opbrengst: totaal Euro 6.000! Dit jaar stonden 2 doelen centraal: Het Longfonds en Aya Memoriam Foundation. Met het oog op de datum (5 mei) zong O Jee samen met Bombary op het podium, en alle andere aanwezige koren en publiek in de zaal, als afsluiting 'Simple Song of Freedom' (arrangement Don Henken).